Wykonanie
Ten post z przepisem powinien pojawić się tu wczoraj jednak nie miałam czasu go przygotować więc została Granola c: Dzisiaj to nadrabiam i
daje wam pyszne
kakaowo-budyniowe serduszka. Są delikatne i aromatyczne, a to najważniejsze. Z poniższego przepisu wychodzi 15 babeczek. Moje mają piękny kształt serduszek co pozwala przedłużyć wczorajszy walentynkowy klimat. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Do dekoracji można użyć
cukru pudru.Składniki:3
jajka1,5 szklanki
mąki1 , 5 łyżeczki proszkuszczypta
soli3/4 szklanki
cukru120g
masła180g
jogurtu naturalnego1,5 łyżeczki
kakao1 szklanka
mlekaopakowanie budyniu
czekoladowegoPrzygotowanie:Do miski wbijamy
jajka, dokładamy
margarynę,
cukier i
jogurt i miksujemy. Następnie dodajemy składniki sypkie i dalej mieszamy.W garnku gotujemy 3/4 szklanki
mleka, a w reszcie rozrabiamy
budyń. Następnie energicznie mieszając wlewamy do zagotowanego
mleka. Będzie gęsty, także proszę się na to przygotować.Układamy papilotki. nakładamy łyżkę ciasta,na to 1 łyżeczkę budyniu i dalej łyżka ciasta. Pieczemy muffinki przez 30 min w temperaturze 180 stopni.Smacznego! c: