Wykonanie

Kochani, dzisiaj mam dla Was letnią propozycję na śniadanie lub podwieczorek. W roli głównej niezastąpiona
kasza jaglana. W takie upały polecam zjeść ją w wersji schłodzonej, ale na ciepło również się sprawdzi! :) Jest to także propozycja dla wszystkich zabieganych, zapracowanych, a także wycieńczonych ostatnimi egzaminami uczniów!Warto dodać, że
kasza wyróżnia się największą zawartością witamin z grupy B. Nie zawiera glutenu, a więc szczególnie polecana jest dla osób z alergią. Jaglanka zawiera także krzemionkę, a ona odpowiada za kondycję naszych włosów, skóry i paznokci :)Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B 1, (tiaminy), B 2 (ryboflawiny) i B 6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzihttp://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kasza-jaglana-wlasciwosci-lecznicze-wartosci-odzywcze_41234.htmlWyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B 1, (tiaminy), B 2 (ryboflawiny) i B 6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzi.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kasza-jaglana-wlasciwosci-lecznicze-wartosci-odzywcze_41234.htmlWyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B 1, (tiaminy), B 2 (ryboflawiny) i B 6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzi.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kasza-jaglana-wlasciwosci-lecznicze-wartosci-odzywcze_41234.htmlSkładniki:/1 porcja/3 łyżki
kaszy jaglanej1 szklanka
wody2
kiwi*garść
orzechów nerkowcagarść
żurawiny1 łyżka
miodu2-3 łyżki
jogurtu naturalnegoPrzygotowanie:
Kaszę płuczemy w ciepłej wodzie, a następnie zalewamy szklanką zimnej i gotujemy. Kiedy połowa płynu się wchłonie należy dodać łyżkę
miodu. Całość dalej gotujemy.Gotową
kaszę studzimy, wrzucamy pokrojone
kiwi, dodajemy
jogurt i wszystko traktujemy blenderem. Na koniec wrzucamy
żurawinę i ewentualnie podgrzewamy.Podajemy na ciepło/zimno z dodatkiem
orzechów nerkowca.*Jeśli chcecie taki
miks można zrobić z innymi
owocami, jak:
truskawki,
maliny,
brzoskwinie,
mango :)Smacznego :)

