Wykonanie
To jest danie które
mogę jeść na obiad, śniadanie i kolację, a i tak będzie mi mało. Potrawa jest tak wspaniała że można ją jeść w różnych kombinacjach. Pamiętam ją z dzieciństwa jak przygotowywała mi ją mama lub babcia. Chyba każdy choć raz w życiu jadł taki
makaron.Składniki / dla 5 osób/opakowanie
makaronu ( u mnie świderki)200g
białego sera1/2 opakowania
cukru waniliowego1/2 szklanki zwykłego
cukrumałe opakowanie
śmietany 18%Przygotowanie:
makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.W miseczce rozdrabniamy za pomocą widelca
ser, dodajemy
śmietanę oraz
cukier i wszystko razem mieszamy na jedną masę, tak aby składniki były połączone.Gdy
makaron będzie już ostudzony, dodajemy do niego
ser i mieszamy. Odstawiamy na 10min do lodówki. Po tym czasie wykładamy i zajadamy. Proponuję posypać danie
cynamonem lub dodać jakieś sezonowe
owoce (
maliny,
jagody,
truskawki).Smacznego! :)
