Wykonanie
Latem na naszych stołach częściej pojawiają się sałatki. Mamy dostęp do świeżych produktów, więc wszystko ma lepszy i intensywniejszy smak. I te kolory! Uwielbiam to.
Sałatka jest na tyle uniwersalna, że jeśli chcemy się nią bardziej najeść możemy dodać nawet ugotowany
makaron i zabrać w pojemniczek na lunch :)Składniki:300g świeżej
rukoli2
pomidory malinowe1
papryka czerwonaok. 25 ciemnych
oliwek3
ogórki małosolne
sos balsamicznysól,
pieprzPrzygotowanie:
Rukolę myjemy.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Paprykę kroimy w kostkę.
Oliwki dzielimy na pól.
Ogórki myjemy, obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, doprawiamy
solą i
pieprzem, mieszamy ze sobą i polewamy
sosem balsamicznym.Podajemy z chrupiącą
bagietką lub jako dodatek do obiadu.Smacznego :)