Kolejna babeczka do mojej wielkanocnej kolekcji.Delikatna , wilgotna o zdecydowanym morelowym aromacie .Jak większość tego typu ciast babeczka jest prosta i szybka do przygotowania.Składniki:1 szklanka mąki pszennej200 g masła /lub margaryny/3/4 szklanki cukru4 jaja1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru waniliowegoszczypta solitłuszcz i bułka tarta do formyWykonanie:Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli.Całe jajka ubić z cukrem na puszystą ,kremową masę, dodać cukier waniliowy.Zagotować masło lub margarynę. Gorący tłuszcz wlewać do ciasta starannie mieszając.Ciasto wyłożyć do formy/babka o śr.18 cm/ posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.Piec ok.45 min. w średnio nagrzanym piekarniku.Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polukrować.