Wykonanie

Bardzo łatwe do wykonania, bardzo miłe dla podniebienia, doskonale nadają się na przekąskę lub lekką kolację . Roladki z grillowanej
cukinii nadziewane
białym kremowym
serkiem z dodatkiem świeżych warzyw.

Składniki:

kilka
młodych podłużnych
cukiniiopakowanie
serka Philadelphia / lub innego kremowego/po kawałku żółtej ,czerwonej i
zielonej paprykiszczypi orekkilka łyżeczek zielonego pesto/do dekoracji/
sólpieprzoliwa extra

Wykonanie:Umyte wysuszone
cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry, posmarować delikatnie
oliwą i lekko grillować z obu stron.
Cukinia powinna być miękka na tyle by móc ją łatwo zwijać ,ale ma zachować jędrność. Jeśli nie mamy specjalnej patelni można użyć zwykłej teflonowej.
Cukinię ułożyć na ręczniku papierowym, by wchłonął nadmiar tłuszczu.
Paprykę pokroić w drobniutką kostkę, pokroić również
szczypiorek. Wystudzone
cukinie lekko przyprawić
solą pieprzem ,a następnie smarować cienko
serkiem, posypać
szczypiorkiem i kosteczkami
papryki .Każdą
cukinię zrolować i spiąć np.wykałaczką, ułożyć na półmisku. Gotowe roladki przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki aby lekko stężały.
