ßßß
 Składniki:/na 2osoby/160 g makaronu rurki300 g dojrzałych pomidorów/ np.koktajlowe/2-3 łyżki oliwy extraverginekilka liści bazylii6 zielonych oliwek30 g ricotty/org.stagionata/lub innego białego,twardego sera/pieprzsól
Składniki:/na 2osoby/160 g makaronu rurki300 g dojrzałych pomidorów/ np.koktajlowe/2-3 łyżki oliwy extraverginekilka liści bazylii6 zielonych oliwek30 g ricotty/org.stagionata/lub innego białego,twardego sera/pieprzsól Wykonanie:Sparzone i obrane pomidorki oczyścić z nasion, a następnie delikatnie zmiksować i przełożyć do miski. Do masy pomidorowej dodać pokrojone w krążki oliwki ,rozdrobnioną bazylię oraz pokruszony ser. Doprawić całość solą i pieprzem,dodać oliwę i delikatnie wymieszać. Odstawić sos na ok.30-40 min od czasu do czasu mieszając.Ugotować makaron al dente i połączyć z przygotowanym sosem pomidorowym, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerze. Całość posypać dodatkowo rozkruszonym serem.
Wykonanie:Sparzone i obrane pomidorki oczyścić z nasion, a następnie delikatnie zmiksować i przełożyć do miski. Do masy pomidorowej dodać pokrojone w krążki oliwki ,rozdrobnioną bazylię oraz pokruszony ser. Doprawić całość solą i pieprzem,dodać oliwę i delikatnie wymieszać. Odstawić sos na ok.30-40 min od czasu do czasu mieszając.Ugotować makaron al dente i połączyć z przygotowanym sosem pomidorowym, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerze. Całość posypać dodatkowo rozkruszonym serem.