Moja trzecia propozycja na ma makaron crudaiola to spaghetti z suszonymi pomidorami i tymiankiem. Spaghetti to jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu, a o jego walorach smakowych nie muszę nikogo przekonywać. Przygotowujemy go na wiele sposobów, ale chyba najbardziej popularny jest ten w duecie z pomidorem. Sos pomidorowy to najlepszy dodatek do spaghetti, a dla odmiany proponuję przygotować sos z surowych warzyw.Składniki /dla 2 osób//160-200 g makaronu spaghetti300 g świeżych,dojrzałych pomidorów3 suszone pomidory z zalewy1/4 czerwonej lub białej cebulikilka gałązek świeżego tymianku2 łyżki oliwy z oliweksólpieprz do smakuPrzygotowanieZmiksować delikatnie połowę obranych pomidorów/bez pestek /.Przełożyć do miski i połączyć z pozostałymi pomidorami pokrojonymi w kostkę.Dodać pokrojone w paski suszone pomidory , drobno posiekaną cebulę i rozdrobnione listki tymianku Doprawić do smaku solą i pieprzem,połączyć z oliwą,delikatnie wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.1/2 godz.Ugotować makaron spaghetti al dente i połączyć z przygotowanym sosem pomidorowym.Makaron można podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub na zimno/smakuje również doskonale/.Żródło przepisu:Cucina Moderna