ßßß
Pyszny, czekoladowy krem o aksamitnej konsystencji z dodatkiem migdałowych herbatnikówi chrupiących orzechów.Dużo kalorii i jeszcze więcej rozkoszy...............
Składniki : /4 porcje/250 g serka mascarpone3 łyżki cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu wanilii100 g gorzkiej czekolady300 ml śmietany kremówki8 ciasteczek amarettokrokant orzechowy /do dekoracjikilka tabliczek czekolady /do dekoracjiWykonanie:Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.Serek mascarpone wymieszać z cukrem i ekstraktem.Dodawać stopniowo rozpuszczoną czekoladę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy serowej.Delikatnie wymieszać.Przygotowany krem nałożyć do szklanych pucharków.W środek wcisnąć po 2 ciasteczka, przykryć kremem i posypać kawałkami czekolady,Deser wstawić do lodówki .Przed podaniem ozdobić sosem czekoladowym i orzechowym krokantem.