Wykonanie

Naturalnie słodkie, mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz.Dla kogoś, kto nie może obejść się bez
ciasteczek do porannej
kawy są wręcz idealne/ myślałam oczywiście o sobie/Bardzo spodobały mi się TE
makaroniki i postanowiłam je upiec.Niestety nie udało mi się upiec w/g oryginału , ponieważ zabrakło mi
kokosu......Zastąpiłam go innymi składnikami, a oryginał
poczeka.......

Składniki:dojrzały
banan /ok.150 g/150 g
daktyli bez pestek50 g
wiórków kokosowych*40 g
sezamu1 łyżka
otrębów pszennych1 łyżeczka
cukru wanilinowego/ lub esencji/* w oryginale należy użyć 100 g wiórek /zamiast
otrębów i sezamu/Wykonanie:

-Dodać wiórki ,
sezam,
otręby ,
cukier wanilinowy i wymieszać.-Masa powinna być na tyle gęsta ,by dała się ulepić w małe kuleczki.-Gęstość ciasta można regulować wiórkami lub
otrębami /jeśli jest zbyt luźne/.-Uformowane kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać.-Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st.C i piec ok.20 minut.


