Wykonanie
Nasi milusińscy mają niedługo święto. Większość z nich pewnie na co dzień zajada za dużo niezdrowych
słodyczy, dlatego postanowiłam wymyślić nieco zdrowszą alternatywę. Stworki są tak łatwe do wykonania, że można je zrobić razem z maluchami. Większość z nich uwielbia działać razem z rodzicami i pomagać w kuchni, do dzieła :-)Przepis został opublikowany na www.elegancka.pl
bananypolewa czekoladowawiórki kokosowecukrowe oczy
cukrowe perełki do noskówpatyczki do szaszłyków
Banany pokroić na kawałki, ponadziewać na patyczki. Polewę rozpuścić w kąpieli
wodnej i łyżką polewać
banany, lekko obracając. Wstawiać do naczynia, aby polewa lekko stężała. do jeszcze miękkiej polewy przykleić oczy i noski. Odczekać aż polewa całkiem stężeje. Zanurzyć w
czekoladzie same czubki i posypać wiórkami kokosowymi.P.S.Deser jest tylko wtedy wegański, jeżeli użyte składniki są wegańskie, szczególnie na
czekoladę należy zwrócić uwagę. Co do kuleczek i oczu
cukrowych, pewnie jest zupełnie niejasne, czy nie ma w nich zwierzęcych składników. Sami zdecydujcie, czy chcecie je użyć.