Wykonanie
Kiedyś na dźwięk słowa owsianka każde dziecko kręciło nosem, łącznie ze mną ; ).Dzisiaj nie wyobrażam sobie dnia bez misieczki
płatków owsianych z
mlekiem i dodatkami. Każdy przecież wie, że
płatki owsiane są bardzo zdrowe. Poprawiają kondycję skóry, paznokci i włosów oraz są dobre na trawienie. Jednak codzienna wersja owsianki może się z czasem znudzić, dlatego chciałam ją urozmaicić poprzez zmienienie formy i upieczenie jej. Jest pyszna ! Ja osobiście lubię ją jeść gorącą z piekarnika, polaną
miodem : ). Zapraszam !o.Składniki na dwie kokilki :100g
płatków owsianychgarść pokruszonych
płatków kukurydzianychgarść
wiórków kokosowychokolo 1/2 szkl.
mleka1
banancukier wg uznania (ja użyłam słodzika)
Płatki mieszamy razem, dodajemy wiórki. Do każdej kokilki wkładamy po pół
banana i rozciskamy go widelcem. Przekładamy
płatki do miseczek, posupujemy
cukrem lub dodajemy słodzik i zalewamy
mlekiem. Całość mieszamy w kokilkach. Pieczemy około 30 min w temp. 180 stopni. Jemy gorące z
miodem,
czekoladą lub innymi dodatkami.