Wykonanie

Pyszne połączenie
makaronu z delikatną
dynią, ugotowanymi
kasztanami i chrupiącym,dobrze wysmażonym
boczkiem.....a na koniec dużo zielonej
pietruszki i świeżo zmielonego
pieprzu.......

Składniki : /2 porcje/

200 g
makaronu /typu garganelli/2 łyżki
oliwy z oliwek½
cebuli150 g obranej dyni5 szt ugotowanych ,obranych
kasztanów100 g
boczkuzielona
pietruszkasólświeżo zmielony ,
kolorowy pieprzWykonanie:

-Nastawić
wodę na
makaron i gotować w/g zaleceń producenta.-
Cebulę posiekać,
dynię pokroić w kostkę.-Na patelni rozgrzać
oliwę, wrzucić
cebulę i lekko zeszklić.-Dodać pokrojoną
dynię i podsmażyć kilka minut.-Wlać kilka łyżek
wody z gotującego się
makaronu i gotować do miękkości.
Dynia powinna pozostać jędrna.-Doprawić do smaku
solą ,
pieprzem i dodać ugotowane , delikatnie pokruszone
kasztany.-Na osobnej , suchej patelni przysmżyć drobno pokrojony
boczek.-Wytopiony
boczek powinien być lekko przyrumieniony i chrupiący.-Ugotowany
makaron przecedzić i wsypać na patelnię z
dynią i
kasztanami, posypać posiekaną, zieloną
pietruszką , delikatnie wymieszać i przełożyć na talerze.-Na wierzch wyłożyć chrupiący
boczek.-
Makaron ozdobić zieloną
pietruszką i posypać świeżo zmielonym
pieprzem.
