Wykonanie

Właściwie to
mięso mogłam odpowiednio doprawić i usmażyć tradycyjną metodą, aledecyzja zapadła..... będą hamburgery wołowe w aromatycznym pergaminie..........ponieważ w moich kuchennych zakamarkach znalazłam jeszcze 2 opakowania produktu
Winiar na POMYSŁ NA... PAPIRUS..... .. Dziś hamburgery, a natępnym razem mam w planie przygotować
rybkę.....Przez pewien czas należałam do
grona "Przyjaciół
Winiar..." , testowałam , smakowałam i pozostało mi jeszcze sporo torebek , które jeśli nie rozdam , to z pewnością wykorzystam...Składniki: /4 porcje/600 g mielonej
wołowiny0,5
cebuli drobno posiekanej1 łyżka ostrej
musztardy2 łyżki drobno pokrojonej
rukoli2 łyżki zimnej
wodyWykonanie:

-
Mięso,
musztardę ,drobno pokrojoną
cebulę i
rukolę wymieszać w misce.-Dodać odrobinę zimnej
wody i starannie wyrobić ręką masę
mięsną.-Uformować 4 hamburgery i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.-Każdego hamburgera umieść na jednej połowie pergaminu, przykryć drugą częścią .-Rozgrzać patelnię bez tłuszczu.-Położyć
mięso zawinięte w pergamin i piec każdą porcję z obu stron ok. 7 minut.-Podawać z
pieczywem i ulubioną surówką.

