ßßß Cookit - przepis na Hamburger z rukolą w czosnkowo -ziołowym papirusie.

Hamburger z rukolą w czosnkowo -ziołowym papirusie.

nazwa

Wykonanie

Właściwie to mięso mogłam odpowiednio doprawić i usmażyć tradycyjną metodą, ale
decyzja zapadła..... będą hamburgery wołowe w aromatycznym pergaminie.....
.....ponieważ w moich kuchennych zakamarkach znalazłam jeszcze 2 opakowania produktu Winiar na POMYSŁ NA... PAPIRUS..... .. Dziś hamburgery, a natępnym razem mam w planie przygotować rybkę.....Przez pewien czas należałam do grona "Przyjaciół Winiar..." , testowałam , smakowałam i pozostało mi jeszcze sporo torebek , które jeśli nie rozdam , to z pewnością wykorzystam...
Składniki: /4 porcje/
600 g mielonej wołowiny
0,5 cebuli drobno posiekanej
1 łyżka ostrej musztardy
2 łyżki drobno pokrojonej rukoli
2 łyżki zimnej wody
Wykonanie:
-Mięso, musztardę ,drobno pokrojoną cebulę i rukolę wymieszać w misce.
-Dodać odrobinę zimnej wody i starannie wyrobić ręką masę mięsną.
-Uformować 4 hamburgery i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
-Każdego hamburgera umieść na jednej połowie pergaminu, przykryć drugą częścią .
-Rozgrzać patelnię bez tłuszczu.
-Położyć mięso zawinięte w pergamin i piec każdą porcję z obu stron ok. 7 minut.
-Podawać z pieczywem i ulubioną surówką.
Źródło:http://znotatnikakrychy.blogspot.com/2013/09/hamburger-z-rukola-w-czosnkowo-zioowym.html