Serniczki dla całej rodzinki, a róże dla TATY!Składniki: /6 szt/300 g truskawek250 ml śmietany 30 %/250 g sera ricotta100 g cukru pudru1,5 łyżki żelatyny2 łyżki soku z cytryny1 galaretka truskawkowaok.150 g podłużnych cieniutkich biszkoptów/ użyłam "Pavessini" -podobne do kocich języczków/6 obręczy/pierścieni/ o średnicy i wysokości ok. 7 cm/obręcze można przygotować z puszek po art.spożywczych i przyciąć ja na wysokość biszkoptów czyli 7 cm.Wykonanie:-Truskawki zmiksować z cukrem , dodać sok z cytryny.-Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody i wystudzić.-P rzy pomocy miksera utrzeć ricottę z połową porcji cukru .-Stopniowo dodawać mus truskawkowy i przestudzoną żelatynę.-Śmietanę ubić na sztywno z resztą cukru pudru.-Masę serowo-truskawkową delikatnie połączyć ze śmietaną, przykryć folią i i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.-Przygotować galaretkę truskawkową /rozpuścić ją w 300 ml gorącej wody/ i wystudzić.-Każdą obręcz obłożyć od środka papierem do pieczenia.-Na dnie ułożyć biszkopty odpowiednio przycinając je.-Na biszkopty wyłożyć masę truskawkową kilka centymetrów poniżej powierzchni.-Wierzch każdego sernika zalać lekko tężejącą galaretką.-Wstawić do lodówki na kilka godzin.-Zastygnięte serniczki wyjąć z obręczy ,zdjąć papier.-B iszkoptami obłożyć dookoła każdy sernik i obwiązać wstążeczką.-Przed podaniem serniczki udekorować świeżymi truskawkami,.Zamiast gotową galaretką truskawkową serniczki można zalać musem przygotowanym ze świezych truskawek połączonym z żelatyną.mus truskawkowy:300 g truskawek1,5 łyżeczki żelatyny1-2 łyżki cukru-Truskawki zmiksować z cukrem.-Żelatynę rozpuścić w niewieliej ilości gorącej wody ,wystudzić i połączyć z musem truskawkowym.