Sernik z mleczkiem kokosowym i wiórkami, na kruchym kakaowym spodzie. Obłożony mandarynkami i zalany galaretką. Porcja na blaszkę 24 *24 cm. Przepis na masę serową zaczerpnęłam stąd.Składniki na ciasto:250 g mąki1/2 kostki maragryny1/2 szklanki cukru2 żółtka2 łyżki kakao2 łyżki śmietanyWszystkie składniki zagnieść. Ciasto włożyć do zamrażalnika na minimum godzinę.Masa serowa:1 kg sera mielonego3/4 szklanki mleczka kokosowego5 żółtekpiana z 5 białekszklanka drobnego kokosu100 g margaryny1 szklanka cukru3 łyżki maki ziemniaczanejdodatkowo: puszka mandarynek i pomarańczowa galaretkaMargarynę utrzeć z cukrem. Powoli dodawać ser, ucierając, a następnie po jednym żółtku. Dodać kokos i mleczko a na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.Ciasto zetrzeć na dno wyłożonej papierem blaszki. Na nie wylać serową masę. Pie w kąpieli wodnej, pod przykryciem z folii aluminiowej przez około półtorej godziny w 180*CUpieczony sernik zostawić w piekarniku na godzinę, nastepnie dokładnie wystudzić. Na zimny sernik rozłozyc mandarynki i zalac je galaretka rozpuszczoną w 1 szklance wody. Odstawić do dokładnego zastygnięcia, najlepiej w lodówce na cała noc.