Wykonanie

Półkruche, przełożone grubą warstwą kremu na bazie
mleka w proszku, delikatne
ciastka. Najlepiej smakują po kilku dniach jak zmiękną. Są dość pracochłonne, jak to
ciastka, ale smak wynagradza:)Składniki:500 g
mąki5
żółtek25 dag
margarynyłyżka
masła2 łyżki
śmietany1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWszystkie składniki zagnieść szybko. Gotowe ciasto umieścić w zamrażalniku na około 20 minut. Po tym czasie rozwałkować na cienko i kieliszkiem wykrawać kółeczka. Piec około 10 minut w 180*C.krem:200 g
masła200 g
cukru pudru200 g
pełnego mleka w proszkuWszystkie składniki razem zagnieść na gładką masę. Z masy palcami lepić kulki i wkładać
między dwa krążki i ściskać, tworząc warstwę kremu. Krem musi być dobrze wyrobiony, żeby był lepki. na wierzch:biała polewa
mleczna polewakolorowe
pisaki lukroweWierzch oblać polewą i ozdobić paskami lukru i
czekolady.