Wykonanie
Jeszcze kilka lat temu bała bym się zrobić naleśnika jakoś mi nie wychodziły, zawsze zganiałam
winę na złą patelnię ;) ale teraz w 100%
mogę powiedzieć, że robię bombowe naleśniki hi hi:) acha z tego przepisu powstanie cały kopiec naleśników bardzo cieniutkich:)

Skład na ciasto naleśnikowe:3
jajkaokoło 500ml
mlekamąka 1,5szklanki do 2 musicie to same ustalić w zależności od gęstości ciasta5 łyżek
oleju1 proszek budyniowy w dowolnym smaku(
waniliowy,
śmietankowy...Jaki lubicie najbardziej)1 łyżka
cukruszczypta
soliSkładniki na farsz:około 0,5kg
twaroguśmietanacukier do smaku1
cukier waniliowySkładniki na mus:do wyboru
truskawki bądź
maliny około 250gr
cukier do smakuZ podanych składników wyrobić ciasto jeżeli będzie za gęste dodać
mleka a jak za rzadkie to dodać
mąki. Odstawić ciasto na jakiś czas około 1 godziny
Twaróg rozgnieść widelcem dodać
cukru (ja
daje jakieś 2- 3 łyżki),
cukier waniliowy oraz
śmietanę(kilka łyżek żeby
twaróg nabrał odpowiedniej konsystencji)
Owoce na mus oczyścić, wrzucić do blendera dodać
cukru do smaku i zmiksowaćNaleśniki smażyć na niewielkiej ilości
oleju lub
masła a następnie smarować każdego naleśnika
twarogiem i odrobina musu. Zawijać w ruloniki.Smacznego