Wykonanie
Dziękuję Ci Mamo, za Twoje
serce, troskę i dobroć. Dziękuję, że mnie mądrze i z miłością wychowałaś. Za wszystkie Twoje trudy i starania składam Ci serdeczne podziękowania.


Składniki na ciasto brownie:135 g
masła3/4 szklanki
cukru3
jajka80 g
mąki pszennej100 gr
gorzkiej czekolady100 gr
mlecznej czekoladyW garnuszku umieścić
masło i roztopić. Wsypać posiekaną
czekoladę mieszać od czasu do czasu do roztopienia
czekolady na bardzo małym ogniu. Odstawić do lekkiego przestudzenia.W osobnej misce roztrzepać
jajka z
cukrem. Wlać
czekoladę i zmiksować. Dodać przesianą
mąkę, wymieszać tylko do połączenia. W okrągłej formie o średnicy 21 cm wyłożyć papierem dno. Przelać do niej masę brownies, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 25 minut.Składnik na krem:300 ml
śmietany kremówki1 łyżka
cukru z prawdziwą
waniliąŚmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać
cukier.Dodatkowo będzie nam potrzebny
dżem malinowy 3-4 łyżkiPolewa:250 g
gorzkiej czekolady120 g
śmietany kremówkiPoszatkować
czekoladę na polewę i umieścić ją razem ze
śmietanką nad kąpielą
wodną. Wymieszać, do uzyskania gładkiej i jednolitej polewy.Wystudzone brownies ostrożnie przekroić na 2 blaty. Jeden blat posmarować
dżemem i położyć na to
śmietanę, wyrównać. Przykryć drugim blatem.Gotowy torcik polać polewą.