ßßß Cookit - przepis na Domowa kiełbasa

Domowa kiełbasa

nazwa

Wykonanie

Zakupiłam troszeczkę więcej karkówki i postanowiłam zrobić domową kiełbasę. Mój mąż bardzo lubi takie domowe przysmaki, wyszła bardzo smaczna i godna polecenia.Na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole. Ja ja serwuję zimną do kanapek, ale można skonsumować ją na gorąco.
700 gr karkówki
1 łyżka majeranku
3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
1/2 łyżki soli peklowanej
sól do smaku
pieprz
1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku
Składniki na wywar*
woda
1 duża marchewka
1 pietruszka
1 cebula
sól
pieprz
1/2 łyżeczki lubczyku
* Warzywa obrać, pokroić w plasterki dodać przyprawy i ugotować.Można zamiast podanych składników użyć kostki rosołowej.
Karkówkę oczyścić i bardzo drobno zmielić (maszynką bądź blenderem). Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Uformować 2 kształtne kiełbaski i zawinąć w folię spożywczą odstawić do lodówki na około 1 godziny. Następnie odwinąć z foli i wrzucić do gotującego się wywaru. Gotować około 40 minut. Nasze kiełbaski muszą być całe zanurzone w płynie. Smacznego
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2012/09/domowa-kiebasa.html