Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych proponuję kotlety po myśliwsku w sosie z pieczarkami i boczkiem. Danie pyszne a zarazem bardzo proste w wykonaniu. Polecam do wypróbowania.składniki na 3 porcje3 plastry schabu bez kości15 dag boczku (wędzonego lub gotowanego)20 dag pieczarek2 cebule5 łyżek śmietany 18%szklanka bulionu warzywnego lub mięsnego ( może być z kostki )2 łyżki oleju do smażeniasólpieprz czarnyprzepisPokrojone plastry schabu myjemy osuszamy i delikatnie rozbijamy , oprószamy sola i pieprzem .Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety po 3 minuty z każdej strony.Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy na 5 minut do nagrzanego piekarnika.Cebulę kroimy w kostkę , pieczarki razem z nożkami w plastry, boczek w kostkę.Na rozgrzanej patelni krótko dusimy boczek ,cebulę i pieczarki. Bulion mieszamy ze śmietaną i wlewamy do cebuli, pieczarek i boczku, kotlety wkładamy do sosu i dusimy do miękkości.Danie podajemy z ziemniakami lub kaszą i zestawem surówek .