ßßß Cookit - przepis na Schab w śmietanowym sosie pieczarkowo- koperkowym

Schab w śmietanowym sosie pieczarkowo- koperkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 opakowanie makaronu spaghetti
0,6kg schabu
250g pieczarek
1 cebula
śmietana 18% lub 30%
przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, tymianek, koperek
olej
bulion
Sposób wykonania
Makaron gotuje w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Schab kroję w kostkę, posypuje solą, pieprzem oraz tymiankiem. Cebulę obieram i kroję w piórka, a następnie podsmażam na odrobinie oleju do zeszklenia. Następnie wrzucam schab, podsmażam. Następnie dorzucam pokrojone w plastry pieczarki, 3 kulki ziela angielskiego. Całość zalewam bulionem, tak, by przykrył mięso. Duszę na małym ogniu około 30 minut. Po tym czasie zalewam śmietaną i mieszam. Dodaje koperek i mieszam. Podaje na makaronie.
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/05/schab-w-smietanowym-sosie-pieczarkowo.html