Wykonanie

Składniki:1 opakowanie
makaronu spaghetti0,6kg
schabu250g
pieczarek1
cebulaśmietana 18% lub 30%
przyprawy:
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
tymianek,
koperekolejbulionSposób wykonania
Makaron gotuje w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Schab kroję w kostkę, posypuje
solą,
pieprzem oraz
tymiankiem.
Cebulę obieram i kroję w piórka, a następnie podsmażam na odrobinie
oleju do zeszklenia. Następnie wrzucam
schab, podsmażam. Następnie dorzucam pokrojone w plastry
pieczarki, 3 kulki
ziela angielskiego. Całość zalewam
bulionem, tak, by przykrył
mięso. Duszę na małym ogniu około 30 minut. Po tym czasie zalewam
śmietaną i mieszam. Dodaje
koperek i mieszam. Podaje na
makaronie.
