Wielkanocne jajka w sosie jogurtowo-majonezowym na zimno to znakomita propozycja na Wielkanoc a także inne okazje. Jest to smaczna, prosta i domowa potrawa, smaczna przekąska lub ciekawy pomysł na wiosenne śniadanie.składniki na 4 porcje6 jajek ugotowanych na twardoogórek zielonypęczek rzodkiewekpęczek szczypiorku250 g jogurtu naturalnego4 łyżki majonezuczarny pieprzsólrzeżucha do dekoracjiprzepisObrany ze skórki ogórek zielony i umyte rzodkiewki kroimy w drobną kostkę.Opłukany szczypiorek siekamy a ugotowane, wystudzone i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół.Do miski wlewamy jogurt, dodajemy majonez, szczyptę soli oraz czarny pieprz i dokładnie mieszamy. Do sosu wrzucamy pokrojonego ogórka, rzodkiewki oraz szczypiorek i wszystkie składniki ze sobą łączymy.Gotowy sos przekładamy na talerz a na wierzchu układamy połówki jajek.Danie dekorujemy rzeżuchą.