Chipsycebulowe to znakomita przekąska do piwa. Dodatek ostrej papryki oraz panierka z płatków kukurydzianych nadaje im wyjątkowego smaku. Przekąska n ajlepiej smakuje podana na ciepło od razu po przygotowaniu.składniki na talerz chipsów3 średnie cebuleszklanka mąki pszennej2 jajka1/2szklanki mleka1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki ostrej paprykiszklanka płatków kukurydzianycholej do smażeniasólprzepisObraną cebulę kroimy w plastry o grubości około 5 mm. Następnie cebulę rozdzielamy na pojedyncze krążki.Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, wbijamy całe jajka. Dodajemy sól oraz ostrą i słodką paprykę, wszystko dokładnie mieszamy. W cieście maczamy krążki cebuli i panierujemy w rozgniecionych płatkach kukurydzianych.Pojedyncze krążki cebuli smażymy na złoty kolor w dosyć sporej ilości rozgrzanego oleju, po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Chipsy podajemy na gorąco.