Wykonanie
Przepyszne skrzydełka z
kurczaka w sosie
chili zapiekane w rękawie do pieczenia będą znakomitym dodatkiem do frytek,
ziemniaków czy klusek.
Mieszanka przypraw oraz sos
chili sprawią że skrzydełka zyskają obłędny ostro-słodki smak a prostota przygotowania zachęci każdego zapracowanego kucharza do wypróbowania dania.

składniki na 3 porcje1 kg skrzydełek z
kurczaka3 łyżki sosu
chili4 łyżki pikantnego
keczupu1 łyżka
przyprawy do grilla1 łyżka
czosnku granulowanego1 łyżeczka mielonej
ostrej papryki1/2 łyżeczki
cukru2 łyżki
olejuszczypta
czarnego pieprzuszczypta
soliprzepisDo miski wlewamy sos
chili, dodajemy
keczup,
przyprawę do grilla,
czosnek granulowany,
cukier , mieloną
ostrą paprykę całość doprawiamy
solą i
pieprzem, na końcu wlewamy
olej i wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Umyte skrzydełka przekładamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy je w przygotowanym sosie. Tak przygotowane skrzydełka wkładamy na 2 godziny do lodówki .Następnie skrzydełka przekładamy do rękawa do pieczenia, rozkładamy je równomiernie w rękawie tak by jedno leżało obok drugiego, rękaw dokładnie zamykamy klipsem i nakłuwamy go w kilku miejscach wykałaczką.Skrzydełka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. około 50 minut.