Dzisiejszą propozycją jest sałatka brokułowa z szynką, fetąkukurydzą polana sosem czosnkowym .Prostota wykonania i ciekawy smak sałatki gwarantowany. Polecam do wypróbowania przepisu.składniki na 3 porcje1 brokuł30 dag szynki konserwowej200 g kukurydzy z puszki150 g sera fetasos czosnkowy150 g serka naturalnego3 łyżki jogurtu naturalnegoząbek czosnkuszczypta soliprzepisOpłukanego i podzielonego na mniejsze różyczki brokuła gotujemy na parze około 10 minut .Szynkę kroimy w kostkę a fetę w większe kawałki lub większą kostkę.W salaterce układamy różyczki brokułów, dodajemy pokrojoną szynkę konserwową i ser feta, całość posypujemy odsączoną z puszki kukurydzą.sosDo miseczki przekładamy serek, dodajemy jogurt i całość mieszamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szczyptę soli i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.Sos odstawiamy na 15 minut do lodówki, żeby składniki się przegryzły.Po tym czasie polewamy sosem przygotowaną sałatkę.