Wykonanie
Z reguły sałatki mało składnikowe przegrywają z tymi obfitującymi w różnorodność smaków i kolorów. Ta
sałatka absolutnie nie znajdzie się poza podium! Prosta, szybka, niskokaloryczna i naprawdę pyszna. Spróbujesz?

Składniki:1
brokuł1 kostka
sera Feta1/2
czerwonej papryki1 duży
jogurt naturalny2-3 ząbki
czosnkuszczypta
soliodrobina
soku z cytrynyBrokuła podzielić na różyczki, dokładnie umyć i włożyć do gotującej się
wody z odrobiną
soli i
soku z cytryny. Zmniejszyć ogień i gotować
brokuły 3-5 minut pod częściowym przykryciem. Następnie delikatnie wyjąć, przełożyć na 1 minutę do miski z zimną
wodą, odcedzić, wyłożyć na półmisek.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do
jogurtu, dokładnie wymieszać, polać
brokuły.
Fetę pokroić w kostkę, ułożyć na brokułach z
jogurtem. Całość posypać pokrojoną w kostkę
papryką.
Sałatka jest gotowa do spożycia od razu po przygotowaniu, może też spokojnie poleżakować w lodówce. Smacznego:)