ßßß Cookit - przepis na BISZKOPT CYNAMONOWY Z JABŁKAMI I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

BISZKOPT CYNAMONOWY Z JABŁKAMI I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

nazwa

Wykonanie

Ciasto idealne, kiedy trzeba coś szybko upiec. Dodatek jabłuszek imbirowych i prażonych migdałów nadaje biszkoptowi królewskiego smaku. Warto zrobić jabłuszka imbirowe do słoików, naprawdę mają szereg zastosowań.
Biszkopt:
- 4 jajka
- 9 łyżek cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 9 łyżek mąki tortowej
- 9 łyżek oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie płatków migdałowych
Jaja utrzeć z cukrami do białości. Następnie dodawać na przemian pozostałe składniki. Tortownicę (26 lub 28 cm), wysmarować masłem ( tylko dno) i wysypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25-30 minut w temperaturze 170 stopni.Ostudzić.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć jabłuszka imbirowe:
http://pao77.blox.pl/2012/08/JABLUSZKA-IMBIROWE.html
Migdały przełożyć na suchą patelnię i prażyć aż do uzyskania złotego koloru. Ostudzone wyłożyć na ciasto.
JEŚLI CHODZI O UWAGI MAM JEDNĄ - CIASTO BARDZO SZYBKO ZNIKA .
Źródło:http://pao77.blox.pl/2012/08/BISZKOPT-CYNAMONOWY-Z-JABLKAMI-I-PRAZONYMI.html