Wykonanie
Ciasto idealne, kiedy trzeba coś szybko upiec. Dodatek jabłuszek
imbirowych i prażonych
migdałów nadaje biszkoptowi królewskiego smaku. Warto zrobić jabłuszka
imbirowe do słoików, naprawdę mają szereg zastosowań.
Biszkopt:- 4
jajka- 9 łyżek
cukru- 2 łyżeczki
cynamonu- 9 łyżek
mąki tortowej- 9 łyżek
oleju- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- opakowanie
płatków migdałowychJaja utrzeć z
cukrami do białości. Następnie dodawać na przemian pozostałe składniki. Tortownicę (26 lub 28 cm), wysmarować
masłem ( tylko dno) i wysypać
bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25-30 minut w temperaturze 170 stopni.Ostudzić.
Na wystudzony
biszkopt wyłożyć jabłuszka
imbirowe:http://pao77.blox.pl/2012/08/JABLUSZKA-IMBIROWE.html
Migdały przełożyć na suchą patelnię i prażyć aż do uzyskania złotego koloru. Ostudzone wyłożyć na ciasto.JEŚLI CHODZI O UWAGI MAM JEDNĄ - CIASTO BARDZO SZYBKO ZNIKA .