Kotlety są wynikiem bardzo udanego eksperymentu kulinarnego. Czasami w wyniku tworzenia wychodzi coś niesamowitego, naprawdę udał mi się ten pomysł.Składniki:- 1 brokuł- 4 średnie ziemniaki- 1 cebula- 2 marchewki- 3-4 ząbki czosnku- 1 jajko- sól i pieprz- około 1 szklanki bułki tartej- 150 g siemienia lnianegoDodatkowo:- trochę bułki tartej do panierowania- olej rzepakowy do smażeniaBrokuła podzielić na części ( tylko koronę), ziemniaki i marchewki obrać. Wszystko wrzucić do garnka z osoloną wodą i ugotować. Następnie osączyć z wody i ostudzić. Ugotowane warzywa zmielić lub rozdrobnić w malakserze, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko , sól i pieprz oraz bułkę tartą.Wyrobić wszystko na masę, dodać siemię i ponownie wyrobić. Z masy formować owalne kotlety, obtaczać je lekko w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.Z przepisu wychodzi około 18 kotletów. Kotlety można podawać z gulaszem, lub z ziemniaczkami i sosem beszamelowym. Smacznego.