Wykonanie

Tort nie za słodki, lekki. Idealnie połączona
bita śmietana z
serkiem a do tego
brzoskwinie tworzą przepyszną całość, a
polewa czekoladowa daje wspaniały kontrast. Tort wart polecenia nie tylko ze względu na smak, ale też łatwość wykonania.
Biszkopt ( upiec dwa takie
biszkopty):- 4
jajka- 9 łyżek
cukru- 9 łyżek
oleju- 9 łyżek
mąki tortowej- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- pół łyżeczki
kurkumy ( warto dodać tą
przyprawę, wtedy
biszkopt będzie miał piękny, żółty kolor)Masa:- puszka
brzoskwiń w syropie- 500 g
twarogu ( trzykrotnie zmielony, najlepiej gotowy)- 400g
śmietany 36%- 2 łyżki
cukru- 3 śmietanfixy-
cukier waniliowyDodatkowo:-
polewa czekoladowaJajka utrzeć z
cukrem do białości, następnie dodawać stopniowo resztę składników. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej
bułką tartą tortownicy ( tylko dno!) o średnicy 28 cm. Wstawić do nagrzanego do temperatury 175 stopni piekarnika i piec przez około 25minut.
Twaróg utrzeć z
cukrami, w osobnym naczyniu ubić na sztywno
bitą śmietanę, wraz z śmietanfixami, następnie wymieszać z utartym
twarogiem.
Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w plastry.
Biszkopt posmarować lekko masą, wyłożyć plasterki
brzoskwiń, przykryć drugą warstwą masy serowej i drugim
biszkoptem.

Masą smarujemy również boki i wierzch
tortu, wykładamy plasterki
brzoskwiń.Dekorujemy
polewą czekoladową (koniecznie chłodną, ale jeszcze nie zastygającą). Z pozostałej połówki
brzoskwini możemy nacinając
owoc pod pewnym kątem zrobić różę, wystarczy trochę cierpliwości i chęci, efekt gwarantowany. Tort schładzamy.