Wykonanie

Nazwa dania
mówi sama za siebie.Dla mnie i moich domowników pychota, tym bardziej że jest to wynik kulinarnego eksperymentu. Zachęcam do wypróbowania bo naprawdę warto, tym bardziej, że do przygotowania potrawy potrzebujemy niecałą godzinkę.Składniki:- 6 filetów z
mintaja (lub innej
ryby)- 1 opakowanie warzyw na patelnię- 1/4 szklanki
kaszy jaglanej-
sól,
pieprz,
czosnek granulowany,
zioła prowansalskie- 2 łyżki posiekanego
szczypiorku- 2 łyżki posiekanego
koperku- 1-2 łyżki posiekanej
natki pietruszki- 1/2 szklanki klarowanego
masłaWarzywa rozmrozić.
Kaszę przełożyć na sitko, przelać wrzątkiem aby pozbyć się goryczki. Następnie przełożyć do garnka, zalać 1szklanką
wody i gotować do miękkości na małym ogniu (około 10 minut), często mieszając.
Rybę doprawić
solą i
pieprzem. Do
masła dodać
zioła prowansalskie,
koperek,
natkę i
szczypiorek, oraz
czosnek.

Warzywa wymieszać z
kaszą jaglaną i wyłożyć na dno formy do zapiekania. Na warzywach ułożyć
rybę, następnie polać wszystko
masełkiem ziołowo-
czosnkowym.

Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez około 30 minut.