ßßß Cookit - przepis na Ryba w maśle

Ryba w maśle

nazwa

Wykonanie

Bardzo dobra ryba o maślanym smaku z dodatkiem ziół może stanowić szybki i bardzo smaczny posiłek.
Składniki:
500 g filetu z mintaja
50 g masła temp. pokojowa
pęczek szczypiorku
garść drobno pokrojonej natki pietruszki i koperku
1/2 cytryny
sól i pieprz
Masło mieszamy z drobno pokrojonym szczypiorkiem, pietruszką i koperkiem. Jeśli ryba jest duża kroimy ją na mniejsze kawałki, solimy, pieprzymy a na koniec skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy w naczyniu żaroodpornym smarujemy częścią masła i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy przewracamy na drugą stronę i smarujemy pozostałym masłem, wkładamy z powrotem na 10 minut.
* W taki sam sposób możemy upiec każdą inną rybę. Długość pieczenia zależy od wielkości ryby.
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2013/12/ryba-w-masle.html