Na ucieranym cieście plasterki brzoskwiń, na nich masa budyniowo- brzoskwiniowa, a na wierzchu delikatnie prażone orzeszki ziemne.Składniki:- 250 g margaryny- 6 jajek- 4-5 łyżek mleka- 2 szklanki mąki- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- olejek waniliowy ( niekoniecznie)- puszka 850 ml brzoskwiń w syropie ( sok zachować)- 1 szklanka wody- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy z cukrem- puszka orzeszków ziemnych niesolonychMargarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i po troszeczku mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Pod koniec ucierania dodać olejek. Formę prostokątną (29x23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.Brzoskwinie osączyć z zalewy i część z nich pokroić w plasterki, ułożyć na cieście lekko dociskając.Formę z ciastem wstawić do nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) piekarnika i piec przez 25 minut.Po upieczeniu ciasto wystudzić, papier usunąć.Do syropu z brzoskwiń dolać około 1/2 szklanki wody i zagotować.W 1/2 rozrobić proszek budyniowy i jak syrop się zagotuje - ugotować budyń, jeszcze ciepłą masę wylać na ciasto. Na wierzchu ułożyć pozostałe brzoskwinie pokrojone w grubszą kostkę. Orzeszki lekko podprażyć na suchej patelni i wyłożyć na ciasto. Pozostawić do wystygnięcia.Smacznego!