Wykonanie

Puszyste, rozpływające się w ustach, pięknie udekorowane babeczki. Swój wspaniały smak zawdzięczają dodaniu do ciasta
serków homogenizowanych i
aromatu cytrynowego a
polewa czekoladowa i kandyzowana
skórka pomarańczowa dopełniają całości.Wśród tych wszystkich pączków i
faworków będą się bardzo wyróżniać. Oto moja propozycja dla wszystkich łasuchów.Składniki:- 4
jajka- 150 g
margaryny- 250 g
homogenizowanego serka waniliowego-
olejek cytrynowy- 250 g
cukru- 400 g
mąki- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1 płaska łyżeczka
kurkumy (niekoniecznie)Polewa:- 50 g
śmietanki 30 lub 36 %- 1 tabliczka
mlecznej lub
gorzkiej czekoladySkórka pomarańczowa:- skórka z
pomarańczy- 2 łyżki
cukru- 1/2 litra
wodyMargarynę roztopić, a następnie ostudzić.
Jajka utrzeć z
cukrem do białości, następnie dodawać
margarynę, przesianą
mąkę z proszkiem,
serek. Na koniec dodać olejek i
kurkumę.

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. do formy na babeczki włożyć papilotki i nakładać po czubatej łyżce ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika (termoobieg) i piec przez około 20 minut. Najlepiej babeczki sprawdzić patyczkiem, jeśli są ładnie zrumienione a patyczek suchy, wtedy są gotowe.
Skórkę pomarańczową zalać
wodą, dodać
cukier i gotować około 10 minut, następnie nożem ściąć nadmiar białej błonki. Pokroić na cieniutkie paseczki.
Śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej
czekoladę, upieczone i ostudzone babeczki maczać w polewie i zrobić dekoracje ze
skórki pomarańczowej.