Wykonanie
Dziś przedstawię naleśniki, które w dzieciństwie
jadłam najczęściej. Mama robiła je równie często jak naleśniki z
serem i
dżemem. Farsz do nich robi się tak jak do pierogów - z
mięsa rosołowego - dlatego to kolejny świetny sposób na tani i smaczny posiłek.Ciasto na naleśniki:1 szklanka
mleka1 szklanka
mąki1
jajoszczypta
soliFarsz:500 g
mięsa z rosołu1 duża
cebula1
jajosólpieprzsos
chilliolej do smażenia
Mięso rosołowe mielimy (jeśli z kością to wcześniej ją usuwamy).
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na
oleju. Dodajemy do
mięsa wraz z
jajkiem,
solą,
pieprzem i mieszamy.
Mąkę,
mleko,
jajko i
sól miksujemy (ciasto powinno być lekko lejące) i wysmażamy naleśniki na jasno.Farsz wykładamy na naleśniki i zawijamy. Ponownie podsmażamy na złoto. Podajemy polane sosem.SMACZNEGO :-)