Na 2 słoiki 800ml:0,5 kg czerwonej papryki0,5 kg cukinii2 duże cebule5 ząbków czosnku100 ml oleju roślinnego3 goździki1 łyżka soli2 łyżki cukru białegoświeżo mielony pieprzWarzywa myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i wraz z cukinią kroimy w nieduże słupkiCebulę obieramy i kroimy w słupki. Podsmażamy na oleju do momentu aż się zeszkli. Dodajemy paprykę i dusimy razem około 5 minut. Następnie dorzucamy cukinię i dusimy kolejne 10 minut.Warzywa doprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, cukrem i pieprzem - mieszamy.Przekładamy do umytych słoików, zakręcamy i gotujemy w garnku wypełnionym wodą do 3/4 wysokości słoika przez około 25 minut. Studzimy słoiki odwrócone dnem do góry.SMACZNEGO :-)