ßßß

Spód biszkoptowy3 jajka3 łyżki cukru3 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier cały czas ubijając i żółtka. Dodać mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wyłożyć na blachę i piec w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut.Sernik1kg sera2 budynie śmietankowe bez cukru lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej8 łyżek masła1 szklanka cukru2 łyżeczki cukru waniliowego4 jajka1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoMasło roztopić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z połową cukru, dodać ser, budynie, stopione masło i ekstrakt waniliowy. Białka ubić na sztywno z resztą cukru i dodać do masy serowej. Wymieszać delikatnie łyżką, wylać na biszkopt.Mus malinowymiseczka malin2 łyżki cukruMaliny zmiksować i przetrzeć przez sito, wymieszać z cukrem.Na masę serową wyłożyć łyżką mus malinowy (kropki) i za pomocą wykałaczki zrobić "esy floresy". Ciasto wstawić do piekarnika i piec 45 minut w 180 stopniach.
