ßßß


Biszkopt6 jajek6 łyżek cukru6 łyżeczek mąki2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliBiałka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier, a następnie żółtka. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę ok. 30x35 i piec 30 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na pół.Krem400g serków waniliowych homogenizowanych330ml śmietany 36%1 łyżka ekstraktu waniliowego3 łyżeczki żelatyny wymieszane w gorącej wodzieŻelatynę zmiksować z serkami i ekstraktem, śmietanę ubić na sztywno i dodać do serków. Jeśli krem jest za mało słodki, to dodać trochę cukru pudru. Wstawić na chwilę do lodówki.Poncz do nasączenia biszkoptówszklanka mocnej kawy3 łyżki wódkiDodatkowo1,5 paczki biszkoptówkakaoNa dnie formy wyłożyć połowę biszkoptu, nasączyć kawą, wyłożyć połowę masy, przykryć biszkoptami, które również nasączyć kawą. Przykryć drugą połową biszkoptu, nasączyć, wyłożyć masę i biszkopty nasączone. Posypać kakao i wstawić do lodówki.
