Wykonanie

Kolejna
tarta w odchudzonej wersj i . Robi się ją w kilka minut i j est bardzo smaczna .
Dżem morelowy domowej roboty jest r aczej rzadki, więc kładziemy cienką warstwę. J eśli wolicie grubszą warstwę
owoców, polecam
mus jabłkow y lub gęsty
dżem.Na blogu znajdziesz wiele przepisów na
razowe ciasta .1 szklanka
mąki owsianej (zmielonych
płatków owsianych)100 g
musli (u mnie 2 op. Fitella z aloesem i
żurawiną)2 ja j ka4 łyżki
otrąb (u mnie pszenne Kup iec)1,5 łyżk i
oliwy1 płaska łyżeczk a
proszku do pieczenia1
olejek waniliowy1-2 łyżk i
miodu1 0 0 ml
mleka l ub
wody1 szklanka
dżemu morelowego,
brzoskwiniowego (lub
musu jabłkowego)Wszystkie składniki (z wyjątkiem
dżemu) wrzucamy do robota kuchennego z hakami i zagniatamy ciasto.Wykładamy do silikonowej formy (lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia) i uklepujemy aby ciasto wypełniło dno .Spód podpiekamy (ok. 1 0 minut w 180'C), po czym wykładamy na niego d ż em i p ieczemy jeszcze około 15 minut.

Dodatek
musli i
otrąb s prawia, że
tarta jest lekko chrupiąca i co najważniejsze - zdrow sza od tradycyjnej, więc m
ożemy jej zjeść więcej :).