Wykonanie
            
Znudziły się Wam tradycyjne kopytka? Te, w wersji zielonej, wyglądają ciekawie na talerzu i są bardzo smaczne. Zachęcam do zrobienia :).1 kg 
ziemniaków1/2 kostki 
sera feta450-500 g świeżego (lub mrożonego) 
szpinaku1 
jajkook.1,5 szklanki 
mąki pszennej2 łyżki 
masła2 ząbki 
czosnkusól, 
pieprzUgotowane i ostudzone zi emniaki przecisnąć przez praskę lub maszynkę do 
mięsa.Na patelni rozpuścić 
masło, dodać posiekany drobno 
czosnek i lekko podsmażyć.Wrzucić opłukany, odsączony i drobno pokrojony 
szpinak. Przyprawić 
solą oraz 
pieprzem i smażyć chwilę do odparowania 
wody. Odstawić do ostudzenia.Do 
ziemniaków dodać 
mąkę, 
jajko, rozdrobniony 
ser feta, 
szpinak i 
przyprawy do smaku . Wszystko wyrobić na gładką masę. Ciasto podzielić na części.Następnie na podsypanej 
mąką stolnicy rolować ciasto i lekko spłaszczać. Kroić ukośne kluski i wrzucać do osolonego wrzątku. Gotować do wypłynięcia (ok. 2-3 min.).Podawać ze skwarkami, sosem lub smażoną 
cebulką. Można posypać tartym 
serem.