Kolejna wersja kotletów - tym razem bez panierki (szybciej się je robi) i bez jajek, za to z dodatkiem brokułów oraz pieczarek.500 g mięsa mielonego (z szynki lub z indyka)*150 g pieczarek1 szklanka ugotowanego brokuła1 cebula pokrojona w kostkę1 ząbek czosnku4 łyżki mielonego siemienia lnianegook. 1/3 szklanki bułki tartejsól i pieprzszczypta czerwonej paprykiolej do smażeniaCebulę podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojone pieczarki.Brokuły pokroić na bardzo drobne kawałki.Do miski przełożyć wszystkie składniki i dobrze wymieszać.Odstawić do lodówki na ok. 20 minut.Formować kotlety i smażyć na patelni, na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.* Mięso Najlepiej zmielić samemu w domu. Jeśli kupujecie gotowe, koniecznie sprawdźcie jego skład.