ßßß
Kolejna odsłona kaszy bulgur. Kto jeszcze nie próbował tej kaszy, polecam. O właściwości kaszy bulgur oraz sposobie jej gotowania możecie przeczytać w tym wpisie .1 szklanka grubej kaszy bulgur1,5 szklanki wody8-10 suszonych pomidorów z zalewy1 młoda cukinia1 duża cebula1 łyżka sosu pikantno-słodkiego chili1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka sosu sojowegoolej do smażeniasól, pieprzC ebulę pokrojona w kostkę podsmażyć n a oleju.Następnie przełożyć do garnka, wlać 1,5 szklanki wrzątku, dodać przyprawy, sos i koncentrat pomidorowy.Wrzucić pomidory pokrojone na małe kawałki, w sypać przepłukana kaszę, wymieszać i zmniejszyć ogień.Po 5 minutach dodać pokrojoną w małą kostkę cukinię i gotować jeszcze ok. 10-15 minut.Przed podaniem można posypać siekaną natką pietruszki lub tartym parmezanem.