Wykonanie
Składniki:- 1 miękki
melon- 1 torebka
herbaty z
truskawkami,
melonem i
zielonym pieprzem Irving- 1
jajko- 50ml
śmietany 30%- 40ml
miodu- 70g
mąki pszennej + 30g do obtoczenia-
sól-
olej do smażeniaSposób przygotowania:1. Zaparzamy 100ml
herbaty, studzimy. Następnie dodajemy do niej
śmietanę,
mąkę,
jajko,
miód, szczyptę
soli i dokładnie mieszamy (ciasto powinno
mieć konsystencje ciasta naleśnikowego).2.
Melona grubo obieramy, kroimy w paski, obtaczamy w
mące i zanurzamy w cieście. Następnie smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor, później kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się tłuszczu.3. Można podawać z dowolnymi dodatkami, np.
konfiturą.