Wykonanie
Tarta jakiej nie jedliście, kremowa, śmietanowa, czekoladowa, wykwintna i malinowa. Smaczna jak żadna, a prosta i szybka do wykonania. Najlepsza zawsze i wszędzie. Nie mogłam się jej oprzeć i zjadłam 3 kawałki. Obiecuję, że czekoladoholicy wpadną w szał i będą ją chłonąć i uwielbiać z każdym kęsem coraz mocniej. Wiem, że i ona od dziś będzie moją ulubioną tartą w sezonie
malinowym:)MOCNO POLECAM!

Spódskładniki12
ciasteczek Oreo35 g
masłaCiasteczka zmiksować na drobno.
Masło roztopić, dodać do
ciasteczkowego proszku. Formę do tarty o śr. 20 cm wylepić powstałą masą mocno dociskając. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Piec 10 minut. Przestudzić.Nadzienieskładniki75 ml
cukru2 łyżki
mąki kukurydzianejszczypta
soli2
żółtka350 ml
mleka100 g
gorzkiej czekolady (70%) posiekanej1 łyżka
masła1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegoŻółtka z
mlekiem lekko ubić widelcem.
Mąkę,
cukier i
sól wymieszać w garnku. Dodać
mleko żółtkami, wymieszać i podgrzewać, aż zgęstnieje i zabulgocze. Dodać
czekoladę,
wanilię i
masło, wymieszać do połączenia. Wylać na ciasto, wyrównać. Przykryć folią spożywczą, tak, żeby dotykała szczelnie masy czekoladowej. Odstawić do wystudzenia.

Dodatkowo300 ml
śmietany kremówkiwiórki z
mlecznej czekoladyświeże
malinyPrzed podaniem ubić
śmietanę z
cukrem pudrem do smaku. Wyłożyć na masę
czekoladową, przyozdobić
malinami i wiórkami. Podawać.

