Wykonanie

Gdy zobaczyłam u quchnia wege konkurs to pomyślałam
czemu nie . Przecież ma tyle fajnych przepisów! Już miałam robić ciasto
fasolowe gdy oczywiście nie miałam jakiegoś składnika! Czyli
kakao... Zrobiłam sernik ale to już inna beczka. Dziś na śniadanie , w dniu
Matki (Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mam!) zrobiłam takie oto kochane naleśniki. Trochę przerobiłam, bo jak wspomniałam muszę czegoś nie posiadać, tym czym była
mąka owsiana. I od razu wyszły dwie porcje ;) . Naleśniczki... palce lizać!

Potrzebujemy
jajko1/2 szklanki
mleka1/2 szklanki
wodyszczypta
sodyszczypta
soli1 łyżka
mioduszklanka
mąki pełnoziarnistejDo dekoracji co dusza zapragnie, u mnie :
dżem brzoskwiniowyWszystkie składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę, smażyć na rozgrzanej patelni. Robiłam mniejsze placuszki. Jeden to były około dwie łyżki. Starałam się robić serduszka ;) Toco widać na zdjęciach to jedna porcja ;>Nakładać dodatki i jeść ze smakiem.Naleśniczki z blogu Quchni Wege przygotowane na konkurs :D