ßßß
65 dkg karkówki9 listków szałwiichilli w proszku2 łyżki musztardy Dijon2 łyżki oliwy2 łyżki wody1 łyżka miodu1 łyżka soku z 1 cytrynysól, pieprzMięso oczyścić, naciąć wzdłuż, mniej więcej do połowy grubości i rozłożyć. W powstałą kieszeń włożyć 6 listków szałwii, posolić i popieprzyć. Złożyć mięso, tak aby wyglądało jak przed rozkrojeniem. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami, posmarować musztardą, posolić i posypać chilli. Do brytfanki wlać oliwę i wodę i ułożyć mięso w brytfance. Pozostałe listki szałwii wrzucić do brytfanki Piec ok. 45-50 minut w piekarniku nagrzanym o temperatury 190 stopni, wyjąć na deskę do krojenia aby "odpoczęło". Do brytfanki, wlać miód i sok z cytryny, zagotować, włożyć mięso z powrotem do brytfanki, polać sosem i zapiec jeszcze 3 minuty. Podawać wraz z przygotowanym mięsem i pieczonymi ziemniakami.