miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz. z wyczuwalnymi drobnymi kawałeczkami czekolady w środku. idealne do szklanki mleka na podwieczorek. wprost genialne dla czekoladoholików! zapraszam! :)Składniki na porcję ok. 30 dużych ciastek:100g masła50g margaryny3/4 szklanki cukru pudru2 jajka1 i 3/4 szklanki mąki1/4 szklanki kakao3/4 szklanki mleka w proszku1 cukier waniliowy1,5 łyżeczki proszku do pieczenia80g dobrej gorzkiej czekolady - użyłam Czekolady 70% do wypieków z Manufaktury CzekoladyWykonanie:Masło i margarynę utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać cukier puder i dalej ucierać, aż masa będzie gładka i puszysta. W miseczce roztrzepać widelcem dwa jajka i POWOLI (koniecznie!) wlać do naszej masy ciągle miksując. W dużej misce wymieszać mąkę, kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, a następnie wsypać je do masy. Zmiksować, aż składniki się połączą. Na samym końcu dodać posiekaną w drobną kostkę czekoladę i zamieszać łyżką.Z masy formować kulki większe niż orzech włoski. Układać na blaszce w niedużych ostępach, ciasteczka prawie w ogóle nie rozjeżdżają się na boki. Piec ok. 10 minut w temp. 190°C. Studzić na kratce.Smacznego! :)