ßßß
Składniki:1 pierś z kurczaka (podwójna)2 łyżki marynaty teriyaki1 łyżka miodu1 łyżeczka soku z cytrynypół łyżeczki startego imbirupół łyżeczki suszonego czosnkupół łyżeczki suszonej papryki1 łyżeczka oliwysól1 cukinia3 papryki (najlepiej w różnych kolorach)5 pieczarek2 duże cebule (np. czerwone)wykałaczkiPrzygotowanie:Wykałaczki namoczyć w zimnej wodzie. Dzięki temu nie spalą się szybko.Pierś z kurczaka pokroić w spore kwadraty, dodać sos teriyaki, sok z cytryny, oliwę, sól, miód, imbir, paprykę suszoną i czosnek. Wymieszać dobrze i odstawić na minimum pół godziny.Warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyścić i przekroić na ćwiartki.Nadziewać z zamarynowanym mięsem na wykałaczki.Posypać solą i pieprzem, upiec w temperaturze 180 C aż mięso przestanie być surowe.Można podać z sosem czosnkowym z tego przepisu.Smacznego :)