ßßß
Składniki:kiełbasa chorizo (1 pętko)1 duża papryka czerwona1 cebula2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki mielonego kuminu1 łyżeczka suszonego oregano8 pomidorów suszonych1/3 szklanki oliwy z suszonych pomidorów1 puszka pomidorów z zalewą1,5 szklanki ugotowanego makaronusólpieprzrukola do podaniaPrzygotowanie:Chorizo pokroić na półcentymetrowe plastry. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z pomidorów, wrzucić kiełbasę i przysmażyć z każdej strony.Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do chorizo. Smażyć aż się zeszkli, dodać przyprawy.Paprykę pokroić, przełożyć na patelnię, wymieszać, dusić przez 2 minuty, następnie dodać pokrojone suszone pomidory oraz wlać pomidory z puszki. Wymieszać.Gotować przez 10 minut, po tym czasie wlać resztę oliwy, doprawić do smaku solą i pieprzem, oraz dodać posiekany czosnek.Ugotowany makaron wymieszać z sosem i podgrzewać przez kilka minut (dzięki dużej ilości oliwy nie będzie rozgotowany).Podawać z listkami rukoli.Smacznego :)