ßßß
Sami oceńcie czy smakowite ;)Wersja kajmak z orzechami - PYCHOTA!
I wersja kajmak, czekolada i migdały! ;-)
Lista składników125 g margaryny np. Kasia ( uwielbiam ją!)250 g mąki5 łyżek cukru pudru1 łyżeczka cukru wanilinowego1 jajko2 łyżki wodyskładniki na masę:400 g masy kajmakowej (krówkową)150 g czekolady mlecznej2 łyżki śmietany 12%garść migdałów150 g orzechów włoskichNajpierw zagniatam kruche ciasto- mąkę, dodaję cukier puder, cukier wanilinowy i margarynę. Siekam nożem aż margaryna będzie w drobnych kawałkach. Dodaję jajko,wodę i zagniatam. Następnie wałkuję na papierze do pieczenia na prostokąt, możecie dorobić rant, ja przeciekłam na pół i zrobiłam dwa mniejsze. Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika na 20 minut. Zostawiam by wystygło. Masę krówkową mieszam ze śmietaną. Roztapiam czekoladę i dodaję połowę do masy, mieszam. Smaruję masą kruchy spód, na to kładę orzechy i migdały i wedle fantazji dekorujemy.Z wierzchu polewam czekoladą (ta druga część roztopionej czekolady).Polecam ;* I smacznego życzę !